ALFA SP logistika d.o.o.

Naslovna » O nama

O nama

ALFA SP logistika d.o.o. je moderna logistička kompanija koja je prisutna na polju međunarodne logistike od 1989. ALFA SP d.o.o. je ujedno i najstarija slovenačka logistička kompanija u privatnom, porodičnom vlasništvu, koja se bavi organizacijom svih vrsta transporta, drumskim, pomorskim, vazdušnim i železničkim, s prednošću kućnog carinskog zastupanja i uređivanjem raznih dokumentarnih i drugih postupaka za uvoz i izvoz robe. Stalnim praćenjem razvoja na međunarodnom i domaćem tržištu, uvođenjem novih proizvoda, naše vizije razvoja, fleksibilnosti, visokokvalifikovanog osoblja i logističkih rešenja, kao srednja kompanija, u partnerstvu sa jednom od najvećih logističkih kompanija na svetu, više nego uspešno konkurišemo svim domaćim i svetskim pružaocima takvih usluga. Međunarodna logistika je dinamičan posao, kao i trgovačke rute, pa je uloga logistike da ih prati i optimizuje. Imamo mogućnost kontrole kvaliteta usluga od vrata do vrata. Po tome se razlikujemo od mnogih drugih pružaoca usluga koji nemaju ovu delatnost u svom spektaru usluga i zavise od ostalih carinskih agenata i brokera.

Postali smo logistička kompanija kojoj se obraćate kada vaš trenutni, često najjeftiniji pružalac usluga ne ispuni uslove transporta – pošiljku ne dostavi na vreme, izgubi pošiljku ili još gore, ošteti je. Verovatno smo i jedina logistička kompanija koja vrlo pažljivo sluša vaš problem, koji je uostalom takve prirode da se većini drugih pružalaca usluga ne bi svidelo baviti se njime. Nećemo vas sprovoditi od sektora do sektora i ostaviti vas da čekate u redu. Čak i više, naši stručnjaci će se lično sastati s vama i pokušati zajedno s vama rešiti problem ili izazov. Možda nismo uvek najjeftiniji dobavljač, ali sigurno ćemo uvek biti najbrža, najodgovornija i najpouzdanija karika u vašem logističkom lancu. Kad započnete interakciju sa nama, videćete da nikada pre niste imali posla s tako ljubaznim partnerom.

Po čemu se razlikujemo od ostalih dobavljača logistike?

  • Uspešni smo u dobijanju narudžbi i davanju ponuda, jer pune tri decenije sarađujemo sa mnogim dobavljačima drumskog i železničkog transporta kod kuće i u Evropi, brodskim i avio-agentima, kao i logističkim partnerima u inostranstvu. Kao pouzdani i redovni platioci, imamo širok izbor kooperanata za gore spomenute načine prevoza koji vole raditi za našu kompaniju. Tako svojim kupcima možemo ponuditi kvalitetnu uslugu i rešiti sve logističke i carinske izazove.
  • Bolji smo jer kontrolišemo izvršavanje svih usluga i procedura u našoj kući. Sve carinske postupke u raznim carinskim podružnicama obavljamo sami, sve operativne postupke obavljamo u luci, na aerodromu i terminalu u Beogradu i vrlo usko sarađujemo sa svim kooperantima. Ovo kontroliše kvalitet izvođenja, ali istovremeno smo pristupačni jer ne dodajemo dodatne karike u lanac transporta.
  • Malim i srednjim kompanijama nudimo uslugu u kojoj obično uživaju samo veliki poslovni sistemi, jer smo dovoljno fleksibilni da se možemo usredsrediti na kupce pojedinačno i ponuditi rešenja prilagođena njima.
  • Naše usluge su uvek upotpunjene u smislenu celinu. Zahvaljujući izvrsnoj tržišnoj poziciji, globalnim partnerima, vrhunskom profesionalnom osoblju i znanju, u mogućnosti smo ponuditi sveobuhvatnu logističku uslugu koja pokriva sve segmente od transporta, osiguranja, skladištenja, rukovanja, carinjenja, tranzitnih postupaka i prikupljanja i isporuke robe od vrata do vrata.

Zbog brojnih promena na tržištu u 30 godina poslovanja, posebno radikalnih, poput pristupanja Slovenije EU, što je dovelo do zatvaranja mnogih brodarskih kompanija, ponosni smo što smo ne samo ostali na tržištu, već smo postali još bolji i delotvorniji. Redovno smo uvršteni na liste kompanija sa najbržim rastom u regiji i državi, a istovremeno smo ponosni primaoci AAA kreditnog rejtinga, koji ima samo nekoliko kompanija u našem poslu. Budućnost ćemo graditi na temeljima ove uspešne tradicije. Pridružite nam se i zajedno ćemo pisati istoriju!

Dr. Kristijan Stamatović
Group managing director

Šta kažu klijenti o nama?

Logistika in transport

Kako se razlikujemo od drugih logističkih dobavljača?

Jeste li zainteresovani za naše usluge?

Logistika in transport