ALFA SP logistika d.o.o.

LADIJSKI TRANSPORT

Z glavnimi in največjimi svetovnimi ladjarji, naš pomorski transportni oddelek v Luki Koper organizira zbirne (LCL) in polne (FCL) kontejnerske prevoze po izjemno konkurenčnih cenah, hkrati pa za vas opravi vse luške storitve od bookinga in pretovora do skladiščenja, carinjenja, tranzita in door-to-door dostave vašega blaga. Pošiljko poberemo na željeni izvorni lokaciji in dostavimo v namembno luko ali končno destinacijo, odvisno od paritete. Za vas uredimo vse postopke, vključno z morebitnimi carinskimi, veterinarskimi, sanitarnimi ali fitosanitarnimi pregledi.

V Luki Koper smo prepoznani kot eno najaktivnejših logističnih podjetij z velikimi količinami letnega pretovora zabojnikov, na področju LCL zbirnih ladijskih prevozov pa smo eni vodilnih ponudnikov v regiji. Prav tako smo specialisti za izven-gabaritno in nevarno blago.

Preberi več

Organiziramo vse tipe ladijskih prevozov:

 • Polni kontejnerji (FCL)
 • Zbirni kontejnerji (LCL)
 • IMO/ADR tovori
 • Izredni tovori (OOG)
 • Tovori pod temperaturnim režimom (reefer)
 • EXW pobiranje blaga v državi izvoza in DDU/DAP/DDP dostavo v državi uvoza
 • Ro-Ro (Roll-on Roll-off) transport pošiljk (avtomobili, MAFI prikolice …) z rednimi ladijskimi linijami
 • Posebni režimi: hlajenje, ogrevanje, konstantna temperatura
 • Selitve in prevoz osebnih predmetov iz ali v Slovenijo
 • Vse storitve so podprte s carinskimi postopki ali tranziti s cestnimi in železniškimi povezavami po Sloveniji in Evropi
 • Vse storitve od luških manipulacij, bookingov, raztovorov in natovorov, kot tudi polnjenje in praznjenje kontejnerjev opravimo znotraj podjetja
Ladijski transport in logistika
Letalski transport

LETALSKI TRANSPORT

Sodelovanje s številnimi domačimi in tujimi partnerji nam omogoča, da vašo pošiljko pripeljemo iz katerega koli letališča na svetu, zanesljivo in preverjeno ugodno. Z znanjem in dolgoletnimi izkušnjami bomo za vas pot stroškovno in časovno optimizirali, hkrati pa vašo pošiljko spremljali na vsakem koraku in vas o tem po želji tudi obveščali. Pošiljko poberemo na željeni izvorni lokaciji in dostavimo na namembno letališče ali končno destinacijo, odvisno od paritete. Za vas uredimo vse postopke, vključno z morebitnimi carinskimi, sanitarnimi ali fitosanitarnimi pregledi.

Na Letališču Brnik dosegamo izjemne količine in pogoje, s partnerji v evropskih gateway-jih in partnerji na vsakem koncu sveta pa dostavimo blago v še tako oddaljene kraje ali države z zahtevnimi uvoznimi postopki in podobno.

Preberi več

Organiziramo vse vrste letalskega transporta:

 • Z rednimi letalskimi linijami iz Letališča Brnik
 • Z rednimi letalskimi linijami do Letališča Brnik
 • Letalske kurirske storitve in hitre pošte door-to-door (economy, express, next-day), kjer zaradi količinskih popustov dosegamo boljše cene, kot podjetja posamično
 • Selitve (reallocations) in prevoz osebnih predmetov
 • Posebni režimi: temperaturni režimi in pošiljke na suhem ledu (dry ice), ‘fragile’ (lahko lomljivo), nevarno (ADR), ‘perishable’ (PER) (hitro pokvarljivo) blago
 • Čarterske linije za izredne tovore in/ali destinacije (Air Charter Service)
 • EXW pobiranje v državi izvoza in DDU/DAP/DDP dostava v državi uvoza
 • Vse morebitne inšpekcijske (veterinar, zdravstveni, fitosanitarni) in carinski postopke in preglede
 • Posredovanje na Letališču Brnik za vse pošiljke, ki jih kupite na CPT Brnik pariteti oz. potrebujete manipulacije na letališču za blago, ki ga imate zgolj v prejemu

CESTNI TRANSPORT

Naš cestno-transportni oddelek organizira delne in kompletne prevoze na področju celotne Evrope. Največ prevozov vršimo na relacijah Nemčije, Italije, Francije, Švice, Avstrije, Poljske, Češke, Slovaške, Madžarske ter vseh držav bivše Jugoslavije. Še posebej radi bi poudarili naš servis, ki iz področij severne Italije, Avstrije in Nemčije za vas pripelje delne pošiljke v največ 48 urah po sprejetju naročila.

Preberi več

Organiziramo vse vrste kamionskih prevozov:

 • Polni kamioni
 • Delni nakladi in dokladi
 • Frigo (hladilnik)
 • Zbirniki
 • ADR (nevarno blago)
 • Izredni prevozi
 • Prevozi kontejnerjev in prikolic
Cestni transport
Logistika in transport

CARINJENJE IN TRANZITNI POSTOPKI

S carinsko dejavnostjo se ukvarjamo že od samega začetka podjetja. Danes kot eno redkih podjetji v Sloveniji poslujemo s carinsko izpostavo po najsodobnejših tehnoloških poteh. Dolgoletne izkušnje in znanje, bančne garancije in stabilno finančno ozadje nam omogočajo, da za naše stranke opravimo vse vrste uradnih postopkov, kvalitetno, natančno in v najkrajšem možnem času. Med prvimi v Sloveniji smo postali imetniki dovoljenja za hišni izvoz in hišni uvoz, kar je bil doslej privilegij zgolj velikih poslovnih sistemov. V letu 2011 smo postali tudi uradni imetniki Statusa pooblaščenega gospodarskega subjekta (AEO) in ga v letu 2018 ponovno obnovili. Zaradi statusa AEO nas carinski organi Evropske Unije prepoznavajo kot zaupanja vrednega člena v dobavni verigi. Skupaj z dovoljenji za hišni uvoz in izvoz smo tako eni redkih igralcev v industriji, ki uživajo najvišje stopnje zaupanja carinskih organov pri opravljanju carinskih postopkov za naše partnerje.

Preberi več

 • V celoti smo informatizirani in vključeni v sistem SI-AES (Avtomatiziran izvozni postopek) in SI-AIS(Avtomatiziran uvozni postopek)
 • Ekskluzivno storitev hišnega uvoza in izvoza vam lahko danes mi ponudimo ne glede na velikost vašega poslovanja in ne glede na to ali ste neto izvoznik ali ne.. Vaše blago bo od sedaj uvozno ali izvozno carinjeno v vašem podjetju brez romanja na carinske izpostave, če pa bo potrebno bo pa tam opravljen tudi carinski pregled. Z našo pomočjo boste skrajšali poti in tako bistveno znižali transportne stroške in dobavni čas.
 • V kolikor uvažate blago, ki ni namenjeno slovenskim prejemnikom/kupcem, svetujemo uporabo fiskalnega carinjenja (postopek 42), kjer se zgolj knjižno obdavčite v Sloveniji. V toku carinjenja pa direktne obremenitve plačila dajatev in DDV v državi ni, kar je lahko velika razbremenitev vaših denarnih tokov.

Zaradi statusa AEO imamo tudi sledeče prednosti:

 • Carinjenje na mejnem prehodu
 • Manj fizičnih in dokumentarnih pregledov
 • Prednostna obravnava v primeru pregleda blaga in izbira kraja kontrole

Hišno carinjenje je z nami sedaj prvič na voljo tudi majhnim in srednjim podjetjem v Sloveniji, ki na ta način lahko znižajo stroške in povečajo svojo učinkovitost, ter se s tem približajo pogojem, v katerih posluje njihova svetovna konkurenca.

Za stranke opravljamo tudi vse tranzitne postopke (T1, T2, T2L, ipd.).

OSTALE STORITVE

Špediterske storitve in intrastat

Preberi več

Že od samega začetka uvedbe sistema Intrastat – zbiranje statistike o blagovni izmenjavi v Evropski Uniji – zanesljivo in strokovno opravljamo mesečna poročanja za naše stranke. Če ste podjetje, ki ste dobili obvestilo s strani FURS-a, da so obvezni poročati v INTRASTAT, nas kontaktirajte, in za vas bomo uredili vse potrebno, za pričetek in nadaljevanje poročanja.

Pregledi in dokumenti

Preberi več

Blago v uvozu je lahko podvrženo različnim sanitarnim, fitosanitarnim, veterinarskim in ostalim pregledom. Za vas opravimo prijavo pristojnim organom oz. službam in izvršimo vse zahtevane preglede: Prav tako svetujemo pri komuniciranju s pristojnimi organi za pridobitev ustreznih dovoljenj. Na vašo zahtevo pripravimo tudi certifikate, kot so EUR1, ATA carnet in podobne dokumente.

Cargo zavarovanje blaga

Preberi več

Pri vseh vrstah transporta je blago zavarovano zgolj s prevozniško odgovornostjo. V cestnem transportu je ta v skladu s CMR konvencijo, v železniškem s CIM konvencijo, v letalskem transportu z Varšavsko in Ženevsko konvencijo ter v pomorskem s Haško-Visbijskimi ter Hamburškimi pravili. Zavarovanje prevozniške odgovornosti (ki jo je potrebno dokazati), v primeru kakršnekoli odtujitve ali uničenja blaga, krije upravičencu zgolj določeno nadomestilo za škodo po bruto kilogramu. V sekciji »pogosta vprašanja« se nahaja podrobnejša razlaga zakaj je v pomorskem prometu še posebej priporočljivo blago zavarovati s cargo zavarovanjem. Prav tako se vsi dodatni riziki (vojna, stavka, vojni nemiri in drugo) zavarujejo posebej – na izrecno željo stranke. V kolikor je vaše blago višjih vrednosti, svetujemo naročilo cargo zavarovanje blaga, ki ga za vas neposredno uredimo mi. Ob povpraševanju nam sporočite, da bi radi ponudbo cargo zavarovanja, navedite ev. dodatne rizike, ki bi jih želeli vključiti, navedite vrednost blaga in v našo ponudbo bomo vključili stroške cargo zavarovanja.

Logistika in transport