ALFA SP logistika d.o.o.

Domača stran » Storitve » Carinjenje in tranzitni postopki
Logistika in transport

CARINJENJE IN TRANZITNI POSTOPKI

S carinsko dejavnostjo se ukvarjamo že od samega začetka podjetja. Danes kot eno redkih podjetji v Sloveniji poslujemo s carinsko izpostavo po najsodobnejših tehnoloških poteh. Dolgoletne izkušnje in znanje, bančne garancije in stabilno finančno ozadje nam omogočajo, da za naše stranke opravimo vse vrste uradnih postopkov, kvalitetno, natančno in v najkrajšem možnem času. Med prvimi v Sloveniji smo postali imetniki dovoljenja za hišni izvoz in hišni uvoz, kar je bil doslej privilegij zgolj velikih poslovnih sistemov. V letu 2011 smo postali tudi uradni imetniki Statusa pooblaščenega gospodarskega subjekta (AEO) in ga v letu 2018 ponovno obnovili. Zaradi statusa AEO nas carinski organi Evropske Unije prepoznavajo kot zaupanja vrednega člena v dobavni verigi. Skupaj z dovoljenji za hišni uvoz in izvoz smo tako eni redkih igralcev v industriji, ki uživajo najvišje stopnje zaupanja carinskih organov pri opravljanju carinskih postopkov za naše partnerje.

  • V celoti smo informatizirani in vključeni v sistem SI-AES (Avtomatiziran izvozni postopek) in SI-AIS(Avtomatiziran uvozni postopek)
  • Ekskluzivno storitev hišnega uvoza in izvoza vam lahko danes mi ponudimo ne glede na velikost vašega poslovanja in ne glede na to ali ste neto izvoznik ali ne.. Vaše blago bo od sedaj uvozno ali izvozno carinjeno v vašem podjetju brez romanja na carinske izpostave, če pa bo potrebno bo pa tam opravljen tudi carinski pregled. Z našo pomočjo boste skrajšali poti in tako bistveno znižali transportne stroške in dobavni čas.
  • V kolikor uvažate blago, ki ni namenjeno slovenskim prejemnikom/kupcem, svetujemo uporabo fiskalnega carinjenja (postopek 42), kjer se zgolj knjižno obdavčite v Sloveniji. V toku carinjenja pa direktne obremenitve plačila dajatev in DDV v državi ni, kar je lahko velika razbremenitev vaših denarnih tokov.

Zaradi statusa AEO imamo tudi sledeče prednosti:

  • Carinjenje na mejnem prehodu
  • Manj fizičnih in dokumentarnih pregledov
  • Prednostna obravnava v primeru pregleda blaga in izbira kraja kontrole

Hišno carinjenje je z nami sedaj prvič na voljo tudi majhnim in srednjim podjetjem v Sloveniji, ki na ta način lahko znižajo stroške in povečajo svojo učinkovitost, ter se s tem približajo pogojem, v katerih posluje njihova svetovna konkurenca.

Za stranke opravljamo tudi vse tranzitne postopke (T1, T2, T2L, ipd.).