ALFA SP logistika d.o.o.

Domača stran » Storitve » Ostale storitve

OSTALE STORITVE

Špediterske storitve in intrastat

Že od samega začetka uvedbe sistema Intrastat – zbiranje statistike o blagovni izmenjavi v Evropski Uniji – zanesljivo in strokovno opravljamo mesečna poročanja za naše stranke. Če ste podjetje, ki ste dobili obvestilo s strani FURS-a, da so obvezni poročati v INTRASTAT, nas kontaktirajte, in za vas bomo uredili vse potrebno, za pričetek in nadaljevanje poročanja.

Pregledi in dokumenti

Blago v uvozu je lahko podvrženo različnim sanitarnim, fitosanitarnim, veterinarskim in ostalim pregledom. Za vas opravimo prijavo pristojnim organom oz. službam in izvršimo vse zahtevane preglede: Prav tako svetujemo pri komuniciranju s pristojnimi organi za pridobitev ustreznih dovoljenj. Na vašo zahtevo pripravimo tudi certifikate, kot so EUR1, ATA carnet in podobne dokumente.

Cargo zavarovanje blaga

Pri vseh vrstah transporta je blago zavarovano zgolj s prevozniško odgovornostjo. V cestnem transportu je ta v skladu s CMR konvencijo, v železniškem s CIM konvencijo, v letalskem transportu z Varšavsko in Ženevsko konvencijo ter v pomorskem s Haško-Visbijskimi ter Hamburškimi pravili. Zavarovanje prevozniške odgovornosti (ki jo je potrebno dokazati), v primeru kakršnekoli odtujitve ali uničenja blaga, krije upravičencu zgolj določeno nadomestilo za škodo po bruto kilogramu. V sekciji »pogosta vprašanja« se nahaja podrobnejša razlaga zakaj je v pomorskem prometu še posebej priporočljivo blago zavarovati s cargo zavarovanjem. Prav tako se vsi dodatni riziki (vojna, stavka, vojni nemiri in drugo) zavarujejo posebej – na izrecno željo stranke. V kolikor je vaše blago višjih vrednosti, svetujemo naročilo cargo zavarovanje blaga, ki ga za vas neposredno uredimo mi. Ob povpraševanju nam sporočite, da bi radi ponudbo cargo zavarovanja, navedite ev. dodatne rizike, ki bi jih želeli vključiti, navedite vrednost blaga in v našo ponudbo bomo vključili stroške cargo zavarovanja.

Logistika in transport