ALFA SP logistika d.o.o.

Domača stran » O nas

O nas

ALFA SP logistika d.o.o. je sodobno logistično podjetje, ki je na področju mednarodne logistike prisotno že od leta 1989. ALFA SP d.o.o. je tudi najstarejše slovensko logistično podjetje v zasebni, družinski lasti, ki obvlada organizacijo vsakršne vrste transporta po cesti, vodi, zraku in železnici, s prednostjo hišnega carinskega zastopanja in urejanja raznovrstnih dokumentarnih in drugih postopkov pri uvozu in izvozu blaga. Z nenehnim sledenjem dogajanju na mednarodnem in domačem trgu, uvajanju novih produktov, našimi vizijami razvoja, fleksibilnostjo, visoko usposobljenim kadrom ter logističnimi rešitvami, kot srednje veliko podjetje, v partnerstvu z enim največjih logističnih podjetij na svetu, več kot uspešno konkuriramo vsem domačim in globalnim ponudnikom tovrstnih storitev. Mednarodna logistika je dinamičen posel, trgovinske poti prav tako, zato je vloga logistike, da le-tem sledi in jih optimizira. Mi imamo možnost kontrolirati kvaliteto izvedbe storitve od vrat do vrat. V tem se razlikujemo od mnogih drugih ponudnikov, ki te dejavnosti nimajo v svoji paleti storitev in so odvisni od drugih carinskih zastopnikov in posrednikov.

Postali smo logistično podjetje na katere se obrnete, ko vaš trenutni, pogosto najcenejši ponudnik odpove. Ne dostavi pošiljke v roku, pošiljko izgubi ali še huje, jo poškoduje. Prav tako smo verjetno edino logistično podjetje, ki prisluhne vašemu problemu zelo natančno, ki je po vrhu vsega takšne narave, da se večini drugih ponudnikov ne bi zdelo vredno ukvarjati. Mi vas ne bomo prevezovali od oddelka do oddelka in vas pustili čakati na zvezi. Še več naši specialisti, se bodo osebno z vami srečali in skupaj z vami skušali rešiti problem ali izziv. Morda ne bomo vedno najcenejši ponudnik, bomo pa zagotovo zmeraj najhitrejši, najbolj odzivni ter najbolj zanesljivi in odgovorni člen v vaši logistični verigi. Ko boste začeli interakcijo z nami, boste videli, da s tako prijaznim partnerjem doslej še niste imeli opravka. 

V čem se razlikujemo od drugih logističnih ponudnikov?

  • Pri pridobivanju naročil in dajanju ponudb smo uspešni, saj že tri polna desetletji sodelujemo s številnimi ponudniki cestnih in železniških prevozov doma in v Evropi, ladijskimi in letalskimi agenti kot tudi logističnimi partnerji v tujini. Kot zanesljivi in redni plačniki imamo širok stalen izbor podizvajalcev prej omenjenih vrst prevozov, ki radi delajo za naše podjetje. Tako lahko ponudimo našim strankam kakovosten servis in reševanje vseh logističnih in carinskih izzivov.
  • Boljši smo, ker kontroliramo izvedbo vseh storitev in postopkov znotraj naše hiše. Vse carinske postopke pri različnih carinskih izpostavah opravimo sami, vse operativne postopke v luki, na letališču in terminalu v Ljubljani opravimo sami ter pri tem zelo tesno sodelujemo z vsemi podizvajalci. S tem kontroliramo kvaliteto izvedbe, obenem smo pa cenovno ugodni, ker ne dodajmo dodatnih členov v transportno verigo.
  • Majhnim in srednjim podjetjem nudimo servis, ki ga navadno uživajo zgolj veliki poslovni sistemi, ker smo dovolj fleksibilni, da se lahko strankam posvetimo individualno in ponujamo rešitve, ki so zanje izdelane po meri.
  • Naše storitve so zmeraj zaključene v smiselno celoto. Zaradi odlične pozicije na trgu, svetovnih partnerjev, vrhunskega strokovnega kadra in znanja smo sposobni ponuditi celovito logistično storitev, ki zajema vse segmente od prevoza, zavarovanja, skladiščenja, manipulacij, carinjenja, tranzitnih postopkov ter door-to-door prevzema in dostave blaga.

Zaradi številnih sprememb na trgu v 30-ih letih poslovanja, še posebej korenitih, kot je vstop Slovenije v EU, kar je botrovalo zaprtju mnogih špedicijskih podjetij, smo ponosni, da se nismo le obdržali na trgu, temveč postali še boljši in učinkovitejši. Redno se uvrščamo na sezname najhitreje rastočih podjetij v regiji in državi, obenem pa smo ponosni prejemnik AAA bonitetne ocene, ki jo ima zgolj nekaj podjetij v naši dejavnosti. Prihodnost bomo gradili na temeljih te uspešne tradicije. Pridružite se nam in skupaj bomo pisali zgodovino!

Dr. Kristijan Stamatović
Group managing director

Izjave zadovoljnih strank

Logistika in transport

V čem se razlikujemo od drugih logističnih ponudnikov?

Vas zanimajo naše storitve?

Logistika in transport